A kazah válság miatt hazánkban is emelkedhet az üzemanyagok ára

gazdaság
2022 január 10., 10:04
comments 3

A kazahsztáni helyzet miatt az olaj ára több mint 4 százalékot emelkedett az elmúlt napokban. A múlt hét eleji 78 dollárhoz képest most 81,78 dolláros szinten áll, de járt 83 dollár közelében is - írja a Holtankoljak.hu. Az emelkedés annak ellenére következett be, hogy az OPEC országok megállapodtak a kitermelés további növelésében.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A portál szerint csak a forint árfolyama segíthet abban, hogy az üzemanyagárak ne emelkedjenek túl jelentősen Magyarországon. A forint ugyanis a dollárral szemben közel 3 százalékos emelkedést produkált, az aktuális árfolyam 315,99 forint. Ennek ellenére a Holtankoljak.hu szerint lehet arra számítani, hogy a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedni fog. Így a hét közepére a legtöbb helyen a benzinkutak eladási árai is felkúszhatnak 480 forintos szintre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt