Djokovic: Hálás vagyok a bíróságnak, maradni, játszani és győzni akarok

sport
2022 január 10., 13:59
comments 2
A szerb világelső teniszező Novak Djokovic
photo_camera Novak Djokovic, ATP világelső szerb teniszező Fotó: David Gray/AFP

Először szólalt meg a világelső Novak Djokovic azóta, hogy öt napja megérkezett Ausztráliába megvívni 21. Grand Slam-trófeájáért.

A szerb teniszező érkezése komoly diplomáciai összetűzésbe torkollott, miután közölték vele, hogy a vízuma nem érvényes, ugyanis nem győzte meg a hatóságokat annak orvosi indokairól, hogy nincs beoltva. Ausztráliába kötelező a covid-oltás a beutazóknak.

A játékos fellebbezett a döntés ellen, arra hivatkozva hogy átesett korábban a fertőzésen, és egy karanténhotelben várta a hétfői - Sydneyben esedékes - ítéletet, ami végül számára kedvezően alakult. (Az ügy hátteréről itt olvashat részletesen.)

Djokovicot így papíron nem toloncolhatják ki, és vízumát is visszakapja, de ezzel együtt továbbra sem dőlt el, hogy játszhat-e a tornán, mert a kormány még megvonhatja tőle a vízumot. Az ügy miatt a szerb és az ausztrál kormány között már fel is hevült a diplomáciai kapcsolat.

A Djokovic-család időközben hétfő délben online sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Úgy volt, hogy ezen Novak Djokovic is részt vesz, de végül erre nem került sor. Viszont a játékos Twitter-oldalán üzent a szurkolóinak:

„Boldog és hálás vagyok, amiért a bíró hatályon kívül helyezte a vízum visszavonását. Mindannak ellenére, ami történt, maradni és versenyezni szeretnék, és továbbra is erre koncentrálok. Azért repültem ide, hogy az egyik legfontosabb tornán játszhassak a csodálatos szurkolók előtt.”

link Forrás

Az egész sztori egy olyan sporttörténeti pillanatban bontakozik ki, amikor a sportág történetének három legeredményesebb játékosa még aktív, és továbbra sem dőlt el, melyikük fejezheti be pályafutását a legtöbb GS-diadallal. Jelenleg a svájci Roger Federer, a spanyol Rafael Nadal és Djokovic is 20-20 győzelmet tudhat magáénak. Federer jelenleg sérült, Nadal viszont rajthoz áll Melbourne-ben. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.