Djokovic: Hálás vagyok a bíróságnak, maradni, játszani és győzni akarok

január 10., hétfő 13:59
2
Novak Djokovic, ATP világelső szerb teniszező Fotó: David Gray/AFP

Először szólalt meg a világelső Novak Djokovic azóta, hogy öt napja megérkezett Ausztráliába megvívni 21. Grand Slam-trófeájáért.

A szerb teniszező érkezése komoly diplomáciai összetűzésbe torkollott, miután közölték vele, hogy a vízuma nem érvényes, ugyanis nem győzte meg a hatóságokat annak orvosi indokairól, hogy nincs beoltva. Ausztráliába kötelező a covid-oltás a beutazóknak.

A játékos fellebbezett a döntés ellen, arra hivatkozva hogy átesett korábban a fertőzésen, és egy karanténhotelben várta a hétfői - Sydneyben esedékes - ítéletet, ami végül számára kedvezően alakult. (Az ügy hátteréről itt olvashat részletesen.)

Djokovicot így papíron nem toloncolhatják ki, és vízumát is visszakapja, de ezzel együtt továbbra sem dőlt el, hogy játszhat-e a tornán, mert a kormány még megvonhatja tőle a vízumot. Az ügy miatt a szerb és az ausztrál kormány között már fel is hevült a diplomáciai kapcsolat.

A Djokovic-család időközben hétfő délben online sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Úgy volt, hogy ezen Novak Djokovic is részt vesz, de végül erre nem került sor. Viszont a játékos Twitter-oldalán üzent a szurkolóinak:

„Boldog és hálás vagyok, amiért a bíró hatályon kívül helyezte a vízum visszavonását. Mindannak ellenére, ami történt, maradni és versenyezni szeretnék, és továbbra is erre koncentrálok. Azért repültem ide, hogy az egyik legfontosabb tornán játszhassak a csodálatos szurkolók előtt.”

Az egész sztori egy olyan sporttörténeti pillanatban bontakozik ki, amikor a sportág történetének három legeredményesebb játékosa még aktív, és továbbra sem dőlt el, melyikük fejezheti be pályafutását a legtöbb GS-diadallal. Jelenleg a svájci Roger Federer, a spanyol Rafael Nadal és Djokovic is 20-20 győzelmet tudhat magáénak. Federer jelenleg sérült, Nadal viszont rajthoz áll Melbourne-ben. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt