Hollywood sem tud ilyet: pillanatokkal ütközés előtt emelték ki a lezuhant kisgép pilótáját a felé robogó vonat elől

baleset
2022 január 10., 15:46
comments 27

Drámai felvételek járják be az amerikai médiát, miután vasárnap délután rendőrök heroikus körülmények között mentették meg egy férfi életét.

Vasárnap kora délután egy Cesna 172-es szállt fel a kaliforniai Paicoma Whiteman repteréről, ám meghibásodás miatt hamar kényszerleszállást kellett végrehajtania. A kényszerleszállás azonban alaposan félresikerült, és a gép vasúti síneken ért földet, a pilóta pedig a becsapódás során megsérült.

A Los Angeles-i rendőrség két rendőrtisztjének testkamerás felvételein látható, amint a véres pilótát biztonságba helyezik pillanatokkal azelőtt, hogy egy közeledő vonat összeütközne a repülőgéppel. A vonat darabokra zúzta a roncsot, amiben néhány másodperccel korábban még ott ült a pilóta.

A pilóta volt az egyetlen ember a gép fedélzeten. Állapotáról illetve más sérültekről egyelőre nincs hír.

„A Foothill körzet rendőrei hősiességről tettek tanúbizonyságot, amikor megmentették egy pilóta életét, aki kényszerleszállást hajtott végre a vasúti síneken a San Fernando Rd. és az Osborne St. sarkán, mielőtt egy szembejövő vonat összeütközött volna a repülőgéppel" - írta a Los Angeles-i rendőrség Twitter-oldalán.

A vonatközlekedést ezután leállították, a közúti forgalmat pedig elterelték a Los Angeles belvárosától mintegy 20 mérföldre északnyugatra fekvő területen. A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálja a történteket. (USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.