A pulcsijával hackelte meg a Pegazus-ügyet elhallgató lengyel köztévét két meghívott interjúalany

január 11., kedd 11:00
8
Jakub Szalaty és Kamila Pociech

Két, erre az alkalomra tervezett és készített egyedi felsőruházati termékkel csempészett be egy kicenzúrázott témát a lengyel köztévébe két interjúalany.

Kamila Pociech közgazdász-influenszert és Jakub Szalaty vállalkozót abszolúte semleges témában, lelkes országúti amatőr bringásként hívták meg a TVP nevű köztévé reggeli beszélgetős műsorába, hogy biciklizésről csevegjenek. Mint utóbb elmesélték, kapásból nemet akartak mondani a kormány propagandacsatornájának, majd átgondolták a dolgot, és kitalálták, hogy a ritka, véletlen lehetőséget kihasználva inkább megfricskázzák a cenzorokat. A köztévé ugyanis a kirobbanása óta hallgat a független médiában részletesen tárgyalt illegális lehallgatásokról.

Így igent mondtak, de egy barátjuk által az alkalomra tervezett ruhában jelentek meg a stúdióban. Szalaty pulóverén egy szárnyas ló - lengyelül PEGAZ - ábrája, Pociech-én egy U.S. felirat volt látható.

Szalaty a Gazeta Wyborczának azt nyilatkozta, fontosnak tartja, hogy mindenki megcsinálja a maga hasonló kis tiltakozását.

A tippért örök hálánk Jerzynek!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt