A pulcsijával hackelte meg a Pegazus-ügyet elhallgató lengyel köztévét két meghívott interjúalany

Média
2022 január 11., 11:00
comments 8
photo_camera Jakub Szalaty és Kamila Pociech

Két, erre az alkalomra tervezett és készített egyedi felsőruházati termékkel csempészett be egy kicenzúrázott témát a lengyel köztévébe két interjúalany.

Kamila Pociech közgazdász-influenszert és Jakub Szalaty vállalkozót abszolúte semleges témában, lelkes országúti amatőr bringásként hívták meg a TVP nevű köztévé reggeli beszélgetős műsorába, hogy biciklizésről csevegjenek. Mint utóbb elmesélték, kapásból nemet akartak mondani a kormány propagandacsatornájának, majd átgondolták a dolgot, és kitalálták, hogy a ritka, véletlen lehetőséget kihasználva inkább megfricskázzák a cenzorokat. A köztévé ugyanis a kirobbanása óta hallgat a független médiában részletesen tárgyalt illegális lehallgatásokról.

Így igent mondtak, de egy barátjuk által az alkalomra tervezett ruhában jelentek meg a stúdióban. Szalaty pulóverén egy szárnyas ló - lengyelül PEGAZ - ábrája, Pociech-én egy U.S. felirat volt látható.

Szalaty a Gazeta Wyborczának azt nyilatkozta, fontosnak tartja, hogy mindenki megcsinálja a maga hasonló kis tiltakozását.

A tippért örök hálánk Jerzynek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.