Egy héten belül a második lövést adta le a tengerre egy rakétával Észak-Korea

külföld
2022 január 11., 11:24
comments 3

Alig egy hét telt el azóta, hogy Észak-Korea kilőtt egy rakétát (amiről először azt sem lehetett tudni, hogy micsoda), máris újabb pontos találat érte a tengert Korea és Japán között.

Ráadásul a dél-koreaiak azt rebesgetik, hogy az eddigieknél modernebb fegyver sült el. Már a legutóbbi esetben is azt állította a diktatúra sajtószolgálata, hogy egy ún. hiperszonikus rakétát lőttek ki, ám ezt akkor több szakértő vitatta. A mostani rakéta azonban elérte a hangsebesség tízszeresét, így tett meg 700 kilométert, és útközben 60 kilométeres magasságban is járt - írja a CNN.

photo_camera Dél-koreai tévék mutogatják az északiak rakétáját. Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

Észak-Korea ezúttal még nem adott hivatalos tájékoztatást arról, mit lövöldözött a tenger felé, Dél-Korea pedig rakétasebességgel ítélte el a tettet, és biztosította a lakosokat, hogy minden hasonló fellövést idejében detektál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt