Idén nemcsak a baromfi, de a sertéshús ára is drágulhat, akár 20 százalékkal

gazdaság
2022 január 11., 21:00
comments 1

A baromfihús ára tizedik hónapja emelkedik, és bár a sertéshús ára tavaly nem nőtt, idén már elkerülhetetlen a drágulás, számolt be az RTL Híradója. Az állattartók a növekvő takarmányárak, energiaárak és bérköltségek miatt is kénytelenek emelni, ugyanis a költségeik 25-30 százalékkal nőttek a baromfiágazatban. A Baromfi Termék Tanács szerint már január végén újabb csirkedrágulás jöhet.

A Hússzövetség elnöke szerint a sertéstenyésztők is szeretnék a növekvő önköltségeiket beépíteni az árakba. A GKI számítása szerint akár 20 százalékkal is nőhet a húsfélék ára, ami havonta 4-5000 forintos többletkiadást jelent egy átlagos családnak.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.