Meghalt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke

eu
2022 január 11., 04:57
comments 2

Súlyos betegség következtében kedden elhunyt az Európai Parlament (EP) elnöke, David Sassoli 65 éves volt - közölte Roberto Cuillo, az EP-elnök szóvivője.

Roberto Cuillo Twitter-üzenete szerint Sassoli kedden 1 óra 15 perckor hunyt el az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban található Aviano település kórházában.
A temetés időpontját és helyét a következő órákban közölik.

photo_camera Fotó: BERTRAND GUAY/AFP

Hétfőn jelentették be azt is, hogy már hetek óta súlyos, az immunrendszerét megtámadó betegséggel kezelték.

Sassolit 2019. július 3-án választották meg az EP elnökének 345 szavazattal. A mandátuma hivatalosan két és fél évig tart, utána az Európai Néppárt adja a következő elnököt.

Sassoli Olaszországban televíziós újságíróként dolgozott, mielőtt 2009-ben politikai pályára lépett.

A politikus a mérsékelt baloldali olasz Demokrata Párt képviselőjeként került az Európai Parlamentbe, és a baloldali S&D tömb tagja volt. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.