Tovább drágult és már majdnem 40 milliárdba kerül az új Néprajzi Múzeum

január 11., kedd 14:30
6

Az új Néprajzi Múzeum kiegészítő munkáira összesen nettó 3,9 milliárd forint értékben szerződött az állami tulajdonú Városliget Zrt. a ZÁÉV Zrt-vel és a Magyar Építő Zrt-vel. Ez 2022. január 1-én derült ki az EU-s közbeszerzési értesítőből - írja az Átlátszó. A közbeszerzésre nem is volt más jelentkező, csak ez a két cég. A ZÁÉV tulajdonosa Mészáros Lőrinc, a Magyar Építőé pedig Paár Attila, Tiborcz István üzlettársa.

Az épülő tetőkert a Néprajzi Múzeum új épületén az Ötvenhatosok terén, Budapesten. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az új szerződés értelmében a két cég valósítja meg a Zoom kiállítást 545 m2-en és végzi el a 626 m2-es Interaktív tér kivitelezését, ez a kettő 1,17 milliárdba kerül. További 840 millióért kivitelezik a „Megérkeztünk” című nyitókiállítást, melyen 75 műtárgyat mutatnak majd be 1005 m2-en. Emellett a múzeum bérleményi területeit is kialakítják, 1,88 milliárd forintért.

Az eredeti tervek szerint 26 milliárdba került volna az új épület, és 2021. júliusára kellett volna elkészülnie. Tavaly nyáron már 2022 márciusáról beszélt Kemecsi Lajos főigazgató. A projekt 26 milliárdról először 32, majd 35 milliárdra drágult, ehhez jön még hozzá most az újabb 3,9 milliárd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt