A francia kézilabda-válogatott tagjai nem értik, Magyarországon miért engedik őket össze a szállodában maszk nélküli vendégekkel

sport
2022 január 12., 10:27
comments 10

Vért izzadnak, hogy egészségesen érkezzenek Magyarországra, az Európa-bajnokságra, majd összeeresztik őket a szálloda maszk nélküli vendégeivel – ezt a francia kézilabdások mondták a Le Figarónak, amit a hvg.hu szemlézett.

photo_camera Nikola Karabatic Fotó: DAX IMAGES/NurPhoto via AFP

A francia férfi kézilabda-válogatott egyik tagja, Nikola Karabatic azt mondta, szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, ennek ellenére maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Szerinte ez különösen problémás azután, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol töltötték, nehogy megfertőződjenek az Eb előtt. Egy másik játékos, Vincent Gérard pedig úgy fogalmazott, „bizarr a helyzet”, tekintve, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás. Szerinte nem biztos, hogy ez tisztességes a játékosokkal és a stábtagokkal szemben, „akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg”.

Guillaume Gille szövetségi kapitány szerint sem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt