Kikutatták, hogy a kannabisz megelőzheti a koronavírus-fertőzést

koronavírus
2022 január 12., 18:08

Bizonyos, a kannabiszból kinyert vegyületek megakadályozhatják, hogy az ember elkapja a koronavírus-fertőzést - állítja egy kutatás, amelyet két oregoni egyetem tudósai készítettek.

A kutatás szerint a kannabisznövényből kinyerhető CBDA és CBGA anyagok képesek megakadályozni, hogy a vírus bejusson az emberi sejtekbe. Az anyagokat élő növényből lehet kinyerni, a tesztek során a koronavírus alfa és béta variánsa ellen is hasonlóan hatékonyak voltak.

A tanulmány a peer-review-n is átesett, a Journal of Natural Product nevű lapban jelent meg. Szerzői azt írják a CBDA/CBGA-kezelés és az oltások együttesen segíthetnek a vírus elleni harcban. (VICE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.