Még 1700 embert tartóztattak le Kazahsztánban

külföld
2022 január 12., 10:45
comments 1

A kazah hatóságok szerdán bejelentették, hogy az elmúlt 24 órában további 1 678 embert vettek őrizetbe, és ezzel nagyjából 12 ezerre nőt a múlt heti zavargások kapcsán őrizetbe vettek száma – tudósít a AP a hvg.hu összefoglalója szerint.

A közleményben az is szerepel, hogy ezzel egyidejűleg vagy 300 bűnügyi nyomozást indítottak tömeges zavargás és rendvédelmi erőkkel szemben tanúsított erőszak gyanújával.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a kazah nemzetbiztonsági tanács szerint Kazahsztánban a helyzet stabilizálódott, a terroristákat megsemmisítették, indulhat a konszolidáció és a károk felszámolása. Arról, hogy miért törtek ki tüntetések Kazahsztánban, mi történt az elmúlt egy hét során és mi lehet Moszkva szerepe, kedd reggel írtunk részletesebben.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig hétfőn beszélt Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel, és segítséget ajánlott neki, mert Kazahsztán fontos stratégiai partnere Magyarországnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.