Még 1700 embert tartóztattak le Kazahsztánban

külföld
2022 január 12., 10:45
comments 1

A kazah hatóságok szerdán bejelentették, hogy az elmúlt 24 órában további 1 678 embert vettek őrizetbe, és ezzel nagyjából 12 ezerre nőt a múlt heti zavargások kapcsán őrizetbe vettek száma – tudósít a AP a hvg.hu összefoglalója szerint.

A közleményben az is szerepel, hogy ezzel egyidejűleg vagy 300 bűnügyi nyomozást indítottak tömeges zavargás és rendvédelmi erőkkel szemben tanúsított erőszak gyanújával.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a kazah nemzetbiztonsági tanács szerint Kazahsztánban a helyzet stabilizálódott, a terroristákat megsemmisítették, indulhat a konszolidáció és a károk felszámolása. Arról, hogy miért törtek ki tüntetések Kazahsztánban, mi történt az elmúlt egy hét során és mi lehet Moszkva szerepe, kedd reggel írtunk részletesebben.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig hétfőn beszélt Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel, és segítséget ajánlott neki, mert Kazahsztán fontos stratégiai partnere Magyarországnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt