Mínusz 20 fokban találtak meg egy elhagyott csecsemőt Szibériában

külföld
2022 január 12., 13:54
comments 1
photo_camera Illusztráció: Mladen Antonov/AFP

Orosz tisztviselők szerint jól van az a csecsemő, akit mínusz 20 Celsius-fokos hőmérséklet idején hagytak el Szibériában.

Helyi jelentések szerint az újszülöttet múlt pénteken, az ortodox karácsony napján öt tinédzser találta meg egy tojástartó dobozban egy takarószerű rongy és egy üveg mellett, egy távoli úton, a Novoszibirszk melletti Szosznovka falu közelében.

A kislányt – aki kb. 3 napos lehetett – az egyik tinédzser szülei kórházba vitték, ahol egészségesnek nyilvánították.

Az anyát keresi a rendőrség, kiskorú emberölési kísérlete miatt indítottak nyomozást.

A tinédzser szülei örökbe akarják fogadni a babát, de meg kell várniuk, hogy megtalálják-e a vér szerinti rokonait. Ha nem, az új szülőknek dokumentumokat kell összegyűjteniük és speciális tanfolyamokon kell részt venniük, mielőtt örökbe fogadhatják a gyereket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.