Tatabánya is gazdagabb lett egy kézilabdacsarnokkal

január 12., szerda 12:57
7

Átadták Tatabányán a bruttó 24 milliárd forintért épült, hatezer férőhelyet meghaladó befogadóképességű kézilabdacsarnokot, mely a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíne.

Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke (és a Fidesz frakcióvezetője) elmondta, a tatabányai aréna, a szintén 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épült budapesti MVM Dome, valamint a szegedi PICK Aréna és a megújult Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok Magyarországon. A kormány további 1,8 milliárd forintot biztosított a létesítmény berendezésére, és állami forrásból valósul meg az intézmény fenntartása is.

A csarnokot a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. építette. Korábban megírtuk, hogy 2017-ben még úgy volt, 17 milliárd forintba fog kerülni a tatabányai, hatezer férőhelyes sportcsarnok. Drágább lett. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt