Tatabánya is gazdagabb lett egy kézilabdacsarnokkal

építészet
2022 január 12., 12:57
comments 7

Átadták Tatabányán a bruttó 24 milliárd forintért épült, hatezer férőhelyet meghaladó befogadóképességű kézilabdacsarnokot, mely a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíne.

Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke (és a Fidesz frakcióvezetője) elmondta, a tatabányai aréna, a szintén 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épült budapesti MVM Dome, valamint a szegedi PICK Aréna és a megújult Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok Magyarországon. A kormány további 1,8 milliárd forintot biztosított a létesítmény berendezésére, és állami forrásból valósul meg az intézmény fenntartása is.

A csarnokot a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. építette. Korábban megírtuk, hogy 2017-ben még úgy volt, 17 milliárd forintba fog kerülni a tatabányai, hatezer férőhelyes sportcsarnok. Drágább lett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.