Tiborcz István kölcsönös tulajdonlással a Coop-láncba is beépül a Gránit Bank megvételével

gazdaság
2022 január 12., 13:33
comments 9

Áttételesen a Coop Csoport egyik fontos pénzügyi vállalkozásában is tulajdonos lesz Tiborcz István, a miniszterelnök veje azzal, hogy a BDPST Zrt. nevű cége december 30-án üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A Coop Csoport és a Gránit Bank ugyanis még 2012-ben stratégiai megállapodást kötött egymással, ennek részeként pedig kölcsönös tulajdonlásról is döntöttek: a Coop részvényesként belépett a Gránit Bankba, a Gránit Bank pedig részvényt jegyzett a CO-OP HITEL Zrt.-ben.

Ennek megfelelően kisbefektetőként a Coop Innova 0,49 százalékos tulajdonos a Gránit Bankban, míg a Gránit Bank Zrt. 6,6 százalékos tulajdonos CO-OP HITEL Zrt.-ben a cég 2020-as beszámolója szerint, de a kölcsönös tulajdonlás azóta is változatlan.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.