A visszaadott SZJA mellé egy levelet is kapnak a szülők, miszerint visszakapják az SZJA-t

tájékoztatás
2022 január 13., 08:20
comments 6

A friss Magyar Közlöny szerint a kormány elrendelte, hogy „a gyermeket nevelő magánszemélyek adóvisszatérítésével kapcsolatos kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlegének kiutalásával kapcsolatban kormányzati tájékoztatást küld az érintett adózok részére”. Magyarul: a NAV kormányzati tájékoztató levelet küld a szülőknek, hogy tájékoztassák őket arról, hogy adóvisszatérítést kapnak.

Az nem derült ki, hogy miért kell tájékoztatni az SZJA-visszatérítésről azokat, akik februárban megkapják az SZJA-visszatérítést, mert azt csak azok kapják most vissza, akik tavaly év végéig nyilatkoztak erről, vagyis feltehetően maguktól is tudnak arról, hogy kapnak SZJA-visszatérítést.

Arról egyébként korábban nem küldött tájékoztató levelet sem a kormány, sem más a kormány nevében, hogy mit kell tenni a szülőknek ahhoz, hogy megkapják az SZJA-visszatérítést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.