A visszaadott SZJA mellé egy levelet is kapnak a szülők, miszerint visszakapják az SZJA-t

január 13., csütörtök 8:20
7

A friss Magyar Közlöny szerint a kormány elrendelte, hogy „a gyermeket nevelő magánszemélyek adóvisszatérítésével kapcsolatos kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlegének kiutalásával kapcsolatban kormányzati tájékoztatást küld az érintett adózok részére”. Magyarul: a NAV kormányzati tájékoztató levelet küld a szülőknek, hogy tájékoztassák őket arról, hogy adóvisszatérítést kapnak.

Az nem derült ki, hogy miért kell tájékoztatni az SZJA-visszatérítésről azokat, akik februárban megkapják az SZJA-visszatérítést, mert azt csak azok kapják most vissza, akik tavaly év végéig nyilatkoztak erről, vagyis feltehetően maguktól is tudnak arról, hogy kapnak SZJA-visszatérítést.

Arról egyébként korábban nem küldött tájékoztató levelet sem a kormány, sem más a kormány nevében, hogy mit kell tenni a szülőknek ahhoz, hogy megkapják az SZJA-visszatérítést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt