Hétszer szúrta meg áldozatát a szívbeteg amerikai, aki most egy disznó szívét kapta

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 13., csütörtök 19:34
9

Orvosi csodaként emlegetik azt a pár napja végrehajtott transzplantációs műtétet, melynek során egy szívbeteg amerikai férfi egy genetikailag módosított disznó szívét kapta sajátja helyett. Korábban soha nem végeztek ilyen beavatkozást, de az 57 éves David Bennettnek nem nagyon maradt más lehetősége az életben maradásra, így belement.

Az 57 éves David Bennett és a transzplantációt végző sebész, Bartley P. Griffith 2022. január 10-én, a sikeres műtét után. Fotó: EyePress via AFP

A tudományos előrelépés óriási lelkesedést váltott ki, és nagy reményeket keltett, a férfi fotója bejárta az egész világot. Azonban a Washington Post kiderítette, hogy Bennett múltjában van egy sötét folt. Egy eléggé sötét folt.

Az ember, aki most második esélyt kapott az életre, korábban megnyomorított egy másik embert, pusztán azért, mert féltékeny volt rá. A Washington Post arról ír, hogy Bennett a nyolcvanas években hétszer megszúrta Edward Shumakert egy bárban, aki a támadás következtében lebénult, és 19 éven át kínlódott utána a sérülései miatt, egészen addig, amíg egy sztrók 2005-ben - egy héttel 41. születésnapja előtt - el nem vitte.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt