Koronavírus-számok Magyarországon 1/21/2022
Elhunytak + 65 Σ 40 822
Kórházban + 1 Σ 2 674
Fertőzöttek + 15 957 Σ 1 401 457
Tesztek + 49 275 Σ 9 661 929
Oltottak + 4 042 Σ 6 329 185
A legújabb trendek

Québecben megugrott az oltásra jelentkezők száma, miután bejelentették, hogy megadóztatják az oltatlanokat

január 13., csütörtök 6:30

Már órákkal azután, hogy Kanada Québec tartományában bejelentették, egészségügyi adót vetnek ki az oltatlanokra, jelentősen megugrott az első oltásra jelentkezők száma. Azt, hogy mennyit fizettetnének az oltatlanokkal, nem közölték, csak annyit, hogy az összeg „jelentős” lesz.

Szerdai sajtótájékoztatóján Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke azt mondta, nem kíván állást foglalni a kérdésben, hogy jó politikának tartja-e a québeci oltatlanokat sújtó pénzbüntetést, úgy fogalmazott, ehhez további részleteket kell ismernie.

Hangsúlyozta viszont, hogy Kanadában kötelező az oltás a szövetségi alkalmazottak számára és azoknak, akik a szövetségi kormány által szabályozott munkahelyeken dolgoznak, illetve a repülőjáratokra és vonatokra is csak azok szállhatnak fel, akik beoltatták magukat. Hozzátette, hogy továbbra is vitáznak arról, hogyan lehetne a legjobban ösztönözni az oltatlanokat.

A québeci kormány szerint bár az arra jogosultak már közel 90 százaléka kapott legalább egy oltást, az oltatlanok továbbra is terhet jelentenek a közegészségügyi rendszerre, mert ők teszik ki a kórházi esetek közel felét. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt