Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Az oltatlanok már nem kapnak táppénz-kiegészítést Berettyóújfaluban

január 14., péntek 19:43

Visszavonta Berettyóújfalu azt a 2020. novemberi döntését, amely alapján az önkormányzat dolgozóinak táppénzét kiegészítette a fizetésükre, ha koronavírus miatt nem tudtak dolgozni. Az ATV riportja szerint az új szabály értelmében ha valaki védettség nélkül lesz beteg, már nem kapja meg a különbözetet. A polgármester azt mondja: mindenkinek lehetősége van beoltatni magát, ezért nem egészítik ki az oltatlanok táppénzét.

Az elmúlt egy évben több mint 5 és fél millió forintot fizetett ki Berettyóújfalu önkormányzata azoknak a munkatársaknak, akik a koronavírus-járvány miatt kényszerültek karanténba.

„Továbbra is fenntartottuk ezt a keresetkiegészítést, azok vonatkozásában, akik védettséget szereztek, tehát vagy átestek a betegségen, vagy felvették a védőoltást. Aki saját hatáskörben úgy döntött, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, és ezt követően keresőképtelen lesz, ő ezzel a keresetkiegészítéssel nem élhet” – mondta az ATV-nek Muraközi István polgármester.

Pártállástól függetlenül az összes képviselő megszavazta a javaslatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt