Ejtették a vádat L. L. Junior elgázolt kisfiának édesanyja ellen, a nő barátnője ellen indítanak eljárást

baleset
2022 január 14., 11:13
comments 8

L. L. Junior hároméves kisfiát 2019. augusztus 31-én gázolta el egy autó, amikor a kisfiú piros lámpánál kirohant egy forgalmas útra. A szabályosan közlekedő autó sofőrje nem tudott megállni, a mentősök órákon át küzdöttek a kisfiú életéért, de nem tudták megmenteni.

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a rapper volt élettársát, a kisfiú édesanyját, Hopp Csillát. A nő ellen gondatlan emberölés vétsége miatt vádemelést javasolt a rendőrség, de az ügyészség most közölte, hogy megszüntették az eljárást. A Blikk információi szerint ugyanakkor az illetékes kerületi ügyészség vádat emelt Hopp Csilla barátnője ellen, szerintük ugyanis az ő mulasztása miatt történt tragédia.

Az ügyészség közleményében az áll, hogy a társaság a Vezér utca és a Füred utca kereszteződésénél a zebrán akart átkelni, azonban a gyalogoslámpa pirosra váltott, ezért a kisfiú, az édesanyja és a jelenlegi vádlott barátnő az úttest szélénél várakoztak a zöld jelzésre. A társaság másik fele, köztük a kisfiú idősebb testvére átértek a másik oldalra, ők ott várakoztak.

A kisfiú követni akarta idősebb testvérét, le is lépett a zebrára, azonban Hopp Csilla barátnője visszahúzta, kézen fogta a kisfiút, és rászólt, hogy nem léphet le, mert piros a lámpa. Pár másodperccel később a 3 éves gyermek mégis kiszaladt az útra, ahol egy megengedett sebességgel, 42-43 km/h-val közlekedő autó elgázolta.

A vád szerint Hopp Csilla barátnője ellen mulasztás miatt emeltek vádat, amiért gondatlansággal járt el, nem figyelt megfelelően a kisfiúra, és nem megfelelő módon, nem megfelelő erővel fogta a kezét. Emellett a vád szerint mulasztásnak minősül az is, hogy nem próbálta más módon is biztosítani, hogy a korábban már az útról lelépő kisfiú ne tudjon még egy kísérletet tenni. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.