Fülöp herceg temetése előtt is buli volt a Downing Streeten

külföld
2022 január 14., 06:12
comments 1

Nemcsak a 2020-as, hanem a tavalyi lezárások idején is tartottak illegális összejövetelt a brit miniszterelnöki rezidencián, írja a Telegraph.

A lap szerint egy nappal II. Erzsébet férje, Fülöp herceg temetése előtt rendeztek búcsúbulit Johnson miniszterelnök kommunikációs igazgatójának és egyik fotósának, akik távozni készültek a stábból. Összesen harmincan lehettek, a pincében táncoltak is, és hajnalig mulattak a kertben.

A szabályok szerint abban az időben nemhogy partikat nem tarthattak az emberek, hanem csak a legközvetlenebb hozzátartozóikkal találkozhattak zárt térben. A másnapi temetést is távolságtartással rendezték meg, a királynő egyedül ült a padban.

photo_camera Fotó: YUI MOK/AFP

Boris Johnson miniszterelnök ugyan nem volt ott a bulin, de bizonyára nem örül a hírnek, mivel épp a politikai túléléséért küzd egy hasonló botrány miatt. Az elmúlt napokban saját párttársai közül is többen lemondásra szólították fel, miután kiderült, hogy két évvel ezelőtt ő is megszegte a korlátozásokat a Downing Streeten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.