Tényleg tombol a vírus az iskolákban? Írja meg nekünk!

oktatás
2022 január 14., 06:30

A jelek szerint az iskolákat is erősen érintheti a járvány újabb hulláma, ami más országokhoz hasonlóan nálunk is nagyon meredeken fut felfelé.

A kormány elárulta ugyan, hogy az osztályok két százalékát érinti valamilyen intézkedés, de ennél többet mond, hogy van olyan iskola, ahol a tanárok ötöde covidos, vagy ahol két hétre mindenkit átállítottak online oktatásra.

Az új szabályok szerint most már alsó tagozaton is érvényes lesz, hogy az oltatlan kontaktgyerekeknek 5 napos karanténba kell menniük. Ők online tanulhatnak otthonról, ha megoldható.

Bár az omikron enyhébb tüneteket okozhat a deltánál, a vírus gyors terjedése sosem látott tömegeket érinthet.

Mit tudnak kezdeni a szülők a helyzettel? Megint szabadságot kell kivenniük a digitális oktatás miatt? Mennyit kell költeni gyorstesztekre? Hogyan kezeli a helyzetet az iskola és a tankerület? Előírták a maszkviselést? Hogy viselik ezt a gyerekek?

Ha tanárként, szülőként megosztaná tapasztalatait, küldje el nekünk a megirom@444.hu-ra!

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.