Egy skót kórház covidosztályán találták meg a nemzetközi körözés alatt álló férfit

január 15., szombat 16:15

Egy skót kórházban sikerült utolérni az amerikai igazságszolgáltatás elől menekülő amerikait, aki a saját halálát is megrendezte. A nemzetközi körözés alatt álló férfi elkapta a koronavírust és kórházba került Glasgowban, itt találtak rá végül a rendőrök.

A 34 éves Nicholas Rossi Skóciában Arthur Knight néven élt, decemberben kapta el a koronavírust, lélegeztetőgépre került a glasgowi Queen Elizabeth egyetemi kórházban. Rossinak az amerikai Utah államban nemi erőszak vádak miatt kell bíróság elé állnia.

A férfit Rhode Island államban megint egy másik néven, Nicholas Alahverdianként ismerték, részt vett a helyi politikában, a gyermekjogok ismert szószólója volt. Az akkor Alahverdianként élő Rossi 2019-ben bejelentette a helyi sajtóban, hogy non-Hodgkin limfómája van, és hetei vannak hátra. 2020 februárjában pedig állítólag meghalt, gyászjelentését több lap is lehozta.

A glasgowi kórházban december 13-án tartóztatták le a férfit. Ápolói nem voltak tisztában a valós személyazonosságával. A Utah állambeli nemi erőszak vádak mellett az FBI is elfogatóparancsot adott ki ellene, amiért átverte a nevelőapját, és a nevében felvett hitelkártyákkal 200 000 dolláros tartozást halmozott fel.

Rossi a nyomozóhatóságok előtt közel egy tucat néven volt ismert: Nicholas Alahverdian, Nicholas Alahverdian Rossi, Nicholas Edward Rossi, Nicholas Alahverdian-Rossi, Nick Alan, Nicholas Brown, Arthur Brown and Arthur Knight.

Utah állam Utah megyéjének ügyészi hivatala jelenleg szövetségi és nemzetközi hatóságokkal dolgozik azon, hogy Rossit kiadják az államnak. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt