Érezzék a politikusok a kényszert, hogy elmondják, hol vannak a bizonyítékok

podcast
január 15., 16:08
comments 20

“A hamis, félrevezető információk megmérgezik az életünket. Félelmet és gyűlöletet keltenek, veszélyeztetik az emberek egészségét és biztonságát, leépítik a demokratikus rendszereket. Egyre inkább lehetetlenné teszik, hogy megértsük egymást és a minket körülvevő világot.”Ezekkel a mondatokkal indult a Lakmusz.hu, vagy legalábbis ezekkel indult Zöldi Blanka főszerkesztő manifesztó szerű cikke, amelyben leírta, miért is jött létre Magyarország első tényellenőrző oldala. A 444 podcastjában legújabb testvérlapunk főszerkesztőjével, valamint a Lakmusz két másik újságírójával, Neuberger Eszterrel és Diószegi-Horváth Nórával beszélgettünk.

Szóba került, hogy miért van egyáltalán szükség külön tényellenőrző oldalakra, hogy milyen dilemmákkal kellett megküzdeni a lap indulása előtt, hogy hogyan lehet kipukkasztani a közösségi médiában fújódó véleménybuborékokat és hogy milyen első reakciók érkeztek a lap indulására.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt