Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Már a szlovákok sem értik, hogy miért nem viselnek maszkot a nézők a budapesti kézi-Eb telt házas mérkőzésein

január 15., szombat 12:39
2

Amíg Szlovákiában a 25 százalékos kapacitásának is örülnek, addig a férfi kézilabda Európa-bajnokság helyi szervezőbizottságának elnöke, Martin Simonides szerint a magyarországi mérkőzések zsúfolt lelátói nagyobb kockázatot jelentenek a koronavírus szempontjából - írta a 24.hu a szlovák Sportnet alapján.

A nézők részvétele sokáig kérdéses volt, végül nem sokkal az Eb kezdete előtt megengedték, hogy negyedház legyen: ez a pozsonyi meccseken 2513, a kassai összecsapásokon 2086 néző lehet jelen.

"Az utolsó pillanatig vártuk az információkat, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az illetékeseknek és a szlovák kormánynak, hogy lehetővé tették a 25 százalékot" – mondta Simonides.

A sportvezető nagyobb kockázatúnak tartja a magyarországi telt házas mérkőzéseket, főleg, hogy a fotók és videofelvételek tanúsága szerint nem mindenki törekedett a biztonságra.

"A budapesti meccsek első napján 22 ezer néző volt, akik még maszkot se mindig használtak. Ott sokkal nagyobb baj van, mint nálunk. Mi törődünk a játékosok és a nézők biztonságával, mindent megteszünk ennek érdekében" - vélekedett Martin Simonides.

A magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság szervezői a Facebookon reagáltak a francia és a szerb válogatott járványvédelmi kritikáira, mindkét ország elégedetlen a koronavírus elleni intézkedésekkel az Eb-n, többek között azzal, hogy az emberek nem hordanak maszkot a szállodában. Ennek lényege: értetlenül állnak a francia és a szerb kritika előtt.

Frissítés: Az Európa-bajnokság szlovák rendezőbizottsága közleményt adott ki, amelyben ezt írják: „január 15-én a szlovákiai médiában a férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovák szervezőinek tulajdonított mondatok jelentek meg a torna magyarországi szervezésével kapcsolatban, amelyek azonban nem igazak, nem hangzott el a szlovák Szervező Bizottság egyik tagjától sem olyan mondat, megjegyzés, amely erre utalást tett volna. A két szervező bizottság a kezdetektől közösen, nagy együttműködésben dolgozik az Európa-bajnokság sikeréért, a szlovákiai szervezők az elmúlt hónapokban és az Eb ideje alatt is számos segítséget kaptak a magyar féltől”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt