A kézilabda-Eb szervezői értetlenül állnak a francia és a szerb kritika előtt

járvány
2022 január 12., 15:58
comments 4
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság szervezői a Facebookon reagáltak a francia és a szerb válogatott járványvédelmi kritikáira, mindkét ország elégedetlen a koronavírus elleni intézkedésekkel az Eb-n, többek között azzal, hogy az emberek nem hordanak maszkot a szállodában.

A szervezők azt írták:

„Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négy csillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.