Nem az akciós árat veszik figyelembe a hatósági áras csirkefarhátnál

gazdaság
2022 január 15., 06:26
comments 10

Megjelent péntek este a Magyar Közlönyben az élelmiszerárstopról szóló kormányrendelet, amelyet a "a piaci rendellenességek káros hatásainak megelőzése érdekében" alkotott meg az Orbán-kormány - derül ki a dokumentumból. Sok újat nem tartalmaz, az érintett termékek köre nem változott:

  1. kristálycukor,
  2. búzafinomliszt,
  3. napraforgó-étolaj,
  4. sertéscomb,
  5. csirkemell,
  6. csirke farhát,
  7. 2,8%-os tehéntej

Az árbefagyasztás egyelőre február 1-je és május 1-je között érvényes. Az érintett élelmiszerek ára a 2021. október 15. napján alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. Akik akciósan árulták október 15-én a termékeiket, azoknak az utolsó nem kedvezményes árat kell figyelembe venni.

Ebben a cikkünkben megírtuk, hogy az árstop hatására olcsó, rossz minőségű importáru lepheti el a polcokat. Hogy a hatósági áras csirkefarhát nemzeti siker a kormánypárti politikusok szerint, arról pedig itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.