Őrizetbe vették Djokovicot, amíg nem dönt a bíróság arról, hogy kitoloncolják-e Ausztráliából

január 15., szombat 7:15

Idegenrendészeti őrizetbe vették Ausztráliában Novak Djokovicot - írja a BBC. A szerb világelső teniszezőt visszavitték abba a hotelbe, ahol a január 6-i megérkezése után is dekkolt pár napot. Itt a menedékkérők várják a sorsuk alakulását.

Az Australian Openre érkező Djokovicnak jelenleg nincs érvényes ausztrál vízuma. A teniszező nem oltatta be magát, de úgy nézett ki, hogy mégis kap felmentést az ausztrál belépéshez szükséges kötelező oltás alól. Aztán ezt a különleges engedélyt visszavonták, de Djokovic ügyvédei sikeresen fellebbeztek a döntés ellen. Ezután kiengedték a hotelből, edzhetett is, de ismét visszavonták a vízumát több felmerülő probléma miatt. Ez ellen a döntés ellen is fellebbeztek az ügyvédek, vasárnap dönt a bíróság, addig viszont idegenrendészeti őrizetbe vették a szerbet.

Ha a bíróság elutasítja a fellebbezést, Djokovicot kitoloncolják és akár 3 évre is kitilthatják az országból. Ha Djokovic mégis maradhat, akkor viszont már hétfőn pályára kellene lépnie.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt