Elkezdték eltakarítani a Tétényi-fennsíkról az illegális szeméttengert

Budapest
2022 január 16., 19:25
comments 18

A XXII. kerületi Tétényi-fennsík Természetvédelmi Terület a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, több védett, ritka állat és növényfaj otthona, mégis voltak olyan emberek, akik az elmúlt években, évtizedekben ezt egy hulladéklerakónak tekintették – írja Karácsony Gergely, aki bejelentette, hogy elkezdték eltakarítani onnan az illegális sitt- és szeméttengert.

photo_camera Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

A főpolgármester azt írta: „Hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után megkezdődtek a szemét és sitt elszállítási munkák (több mint 4100 tonnáról van szó), valamint a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az FKF-nek köszönhetően.” Azt írta, a munkálatokat azért időzítették a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, hogy minimalizálják a természetvédelmi károkozás veszélyét.

A Fővárosi Vízművek 70 millió forintos vízbázisvédelmi támogatásából valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai – írja Karácsony.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.