Elkezdték eltakarítani a Tétényi-fennsíkról az illegális szeméttengert

január 16., vasárnap 19:25
18

A XXII. kerületi Tétényi-fennsík Természetvédelmi Terület a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, több védett, ritka állat és növényfaj otthona, mégis voltak olyan emberek, akik az elmúlt években, évtizedekben ezt egy hulladéklerakónak tekintették – írja Karácsony Gergely, aki bejelentette, hogy elkezdték eltakarítani onnan az illegális sitt- és szeméttengert.

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

A főpolgármester azt írta: „Hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után megkezdődtek a szemét és sitt elszállítási munkák (több mint 4100 tonnáról van szó), valamint a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az FKF-nek köszönhetően.” Azt írta, a munkálatokat azért időzítették a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, hogy minimalizálják a természetvédelmi károkozás veszélyét.

A Fővárosi Vízművek 70 millió forintos vízbázisvédelmi támogatásából valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai – írja Karácsony.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt