Szélvihar közeleg, hétfőre ideér

időjárás
2022 január 16., 13:26

Hétfőn nagy területen számíthatunk viharos szélre – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Vasárnap késő este érkezik meg északnyugatra az újabb hidegfront, melynek hatására éjjel egyre több helyen támad fel az északnyugati szél. Hétfőn délutánra fokozódik a szél ereje, ekkora már sokfelé kísérik erős, északon, északnyugaton viharos lökések az nyugati-északnyugati szelet.

A Kisalföld északi felén, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében a legnagyobb széllökések elérhetik a 70-90 km/h-t, a hegyekben és a hegycsúcsokon 90-100 km/h-t meghaladó lökések lehetnek.

A szél késő estére csillapodik valamelyest – írja az Időkép –, de ekkor is többfelé lehetnek erős lökések.

Hideg viszont a hidegfront ellenére nem lesz, a csúcshőmérséklet országszerte 4 és 10 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.