Bozótvágóval támadt több emberre egy ámokfutó Lengyelországban

bűnügy
2022 január 17., 16:34
comments 2

Egy 50 centiméteres vágóeszközzel, minden jel szerint egy bozótvágó késsel támadt járókelőkre hétfőn a közép-lengyelországi Torun városában egy ámokfutó, a rendőrség szerint legalább 8 személy szenvedett sérülést.

A támadó, egy 21 éves férfi, Luca L. a rendőrség szerint legalább 8 emberre támadt rá a machetével. Egy személy komolyabb, ketten könnyebb fejsérülést szenvedtek, két további esetben pedig kéz- illetve ujjsérülés történt. Az egyik ujjsérüléses áldozatnál műtétet kell végezni, az orvosok azért küzdenek, hogy elkerüljék az ujjamputációt.

A feltehetőleg kábítószer hatása alatt cselekvő férfi a rendőrség szerint lengyel, de a lengyel RMF FM rádió, amelyre hivatkozva az MTI írt az esetről, fontosnak tartotta közölni, hogy a támadónak "külföldi gyökerei lehetnek". Az ámokfutót kedden fogják kihallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt