Bozótvágóval támadt több emberre egy ámokfutó Lengyelországban

bűnügy
2022 január 17., 16:34

Egy 50 centiméteres vágóeszközzel, minden jel szerint egy bozótvágó késsel támadt járókelőkre hétfőn a közép-lengyelországi Torun városában egy ámokfutó, a rendőrség szerint legalább 8 személy szenvedett sérülést.

A támadó, egy 21 éves férfi, Luca L. a rendőrség szerint legalább 8 emberre támadt rá a machetével. Egy személy komolyabb, ketten könnyebb fejsérülést szenvedtek, két további esetben pedig kéz- illetve ujjsérülés történt. Az egyik ujjsérüléses áldozatnál műtétet kell végezni, az orvosok azért küzdenek, hogy elkerüljék az ujjamputációt.

A feltehetőleg kábítószer hatása alatt cselekvő férfi a rendőrség szerint lengyel, de a lengyel RMF FM rádió, amelyre hivatkozva az MTI írt az esetről, fontosnak tartotta közölni, hogy a támadónak "külföldi gyökerei lehetnek". Az ámokfutót kedden fogják kihallgatni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.