Ellenzéki népszavazás: ma-holnap bezár a legtöbb aláírásgyűjtő pont

POLITIKA
2022 január 17., 14:02
comments 8

Péntekig, azaz január 21-ig gyűjt aláírást az ellenzéki összefogás a Fudan-törvény visszavonásáról és az álláskeresési járadék idejének meghosszabbításáról szóló népszavazásokhoz. A legtöbb aláírásgyűjtő helyszín már csak hétfőn és kedden tart nyitva. Az aláírásgyűjtési kampányról itt írtunk korábban részletesebben.

Hétfőn több ellenzéki politikus is bejelentkezett a Facebookon, hogy emlékeztesse a választópolgárokat, hogy ne nagyon halogassák az aláírásokat. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a Széll Kálmán térről jelentkezett be, ahol még kedd estig gyűjtik az aláírásokat, Jámbor András pedig a Blaha Lujza téri aluljáróból üzente a követőinek, hogy hétfő este hétig van nyitva a stand, utána ott már nem gyűjtenek aláírást.

Budapesten például szerdán, vagyis január 19-én már csak kettő, csütörtökön pedig csak három helyen lehet majd aláírni a népszavazási kezdeményezést, azt is csak a XIII. kerületben. Pénteken már csak Debrecenben gyűjt aláírásokat az ellenzék. Az aláírásgyűjtő pontok nyitvatartását ezen az oldalon lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.