Karácsony: Kilenc egy időben árverezett önkormányzati lakásból nyolcat Schadl György nyert meg, hetet egyedüli licitálóként

POLITIKA
2022 január 17., 20:10
comments 5

Váratlan fordulatot vett a Városháza-ügy, melynek vizsgálóbizottsági ülésén ma megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, és új bizottság felállítását kezdeményezte. (Helyszíni riportunkat az ülésről itt olvashatják.)

Karácsony arról beszélt, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy rakás gyanús ingatlanügyletet kötött két fideszes vezetésű kerülettel. Schadl a Belvárostól vette meg a Városház utca 16. alatti ingatlant úgy, hogy az Karácsony állítása szerint nem is volt benne az eredeti pályázati anyagban. Az ügyben eljáró ügyvéd a főpolgármester szerint megakadályozta, hogy a Főváros éljen az elővásárlási jogával, miközben kedvező áron jutott irodához.

Az akkor még fideszes vezetésű Erzsébetvárosban Schadl egyszerre 8 üres önkormányzati lakást vett meg összesen 200 millió forintért a 2019-es önkormányzati választások előtt. Úgy, hogy a kerület egyszerre árverezett el 9 lakást, amik közül Schadl 8-at nyert meg, ebből 7-et egyedüli licitálóként - magyarázta Karácsony.

Az ellentámadásba lendülő főpolgármester ezért vizsgálóbizottságot kezdeményez az “összefüggések feltárására”. Karácsony ugyanakkor nem vádolta meg semmi konkréttal a két kerület egykori vezetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt