Karácsony: Kilenc egy időben árverezett önkormányzati lakásból nyolcat Schadl György nyert meg, hetet egyedüli licitálóként

POLITIKA
2022 január 17., 20:10

Váratlan fordulatot vett a Városháza-ügy, melynek vizsgálóbizottsági ülésén ma megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, és új bizottság felállítását kezdeményezte. (Helyszíni riportunkat az ülésről itt olvashatják.)

Karácsony arról beszélt, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy rakás gyanús ingatlanügyletet kötött két fideszes vezetésű kerülettel. Schadl a Belvárostól vette meg a Városház utca 16. alatti ingatlant úgy, hogy az Karácsony állítása szerint nem is volt benne az eredeti pályázati anyagban. Az ügyben eljáró ügyvéd a főpolgármester szerint megakadályozta, hogy a Főváros éljen az elővásárlási jogával, miközben kedvező áron jutott irodához.

Az akkor még fideszes vezetésű Erzsébetvárosban Schadl egyszerre 8 üres önkormányzati lakást vett meg összesen 200 millió forintért a 2019-es önkormányzati választások előtt. Úgy, hogy a kerület egyszerre árverezett el 9 lakást, amik közül Schadl 8-at nyert meg, ebből 7-et egyedüli licitálóként - magyarázta Karácsony.

Az ellentámadásba lendülő főpolgármester ezért vizsgálóbizottságot kezdeményez az “összefüggések feltárására”. Karácsony ugyanakkor nem vádolta meg semmi konkréttal a két kerület egykori vezetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.