Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Öt napra csökkentették a karanténidőszakot Angliában

január 17., hétfő 6:25

Tovább rövidül Angliában a karanténidőszak. Decemberben egyszer már 10 napról 7-re csökkentették, de mivel továbbra is sokan hiányoznak a munkahelyekről,

negatív gyorstesztekkel akár már 5 teljes nap után is szabadulni lehet.Ehhez az ötödik és a hatodik napon is negatív gyorstesztet kell produkálni. A karantént az első tünetek jelentkezése vagy az első pozitív teszt másnapjától kell számítani. A szabályok egyaránt vonatkoznak mindenkire függetlenül attól, hogy felvette-e az oltást.

Az egészségbiztonsági szolgálat (UKHSA) adatai szerint a pozitív esetek kétharmada már nem fertőző 5 nap után. Ugyanakkor a 6 nap után szabadulóknak mégis azt ajánlják, hogy viseljenek maszkot és csökkentsék a társas érintkezéseik számát.

Sajid Javid egészségügyi miniszter azzal indokolta a lépést, hogy ezzel csökkenthető az alapvető közszolgáltatások ellátására nehezedő nyomás. Az ötödik és a hatodik nap után bemutatható negatív gyorstesztet döntő jelentőségűnek nevezte a tervben. Azok, akiknek valamelyik mégis pozitív lesz, otthon kell maradniuk, amíg csak nem tudnak két újabb egymást követő napon negatív eredményeket felmutatni, vagy le nem telik a 10 nap.

Skóciában, Walesben és Észak-Írországban továbbra is 7 napos marad a karantén. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt