Új pályázatokat írtak ki több bírósági végrehajtói posztra

január 17., hétfő 20:59
10

Összesen 35 bírósági végrehajtói álláshelyre írt ki új pályázatot Magyar Bírósági Végrehajtói Kar a szeptember 17-én ugyanezekre az állásokra kiírt pályázatok helyett. Az erről szóló közlemény a január 17-i Magyar Közlönyben jelent meg.

A pályázatok szeptemberi kiírása óta tört ki a végrehajtói kar körüli korrupciós botrány. Az ügyészség vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi vezetőjét, Schadl Györgyöt, és gyanúsítottként hallgatta ki Völner Pál fideszes képviselőt, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettesát és parlamenti államtitkárát, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

Az ügyészség vádjai szerint Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner ezért cserébe vállalta, hogy a végrehajtói kar vezetőjének kérésének megfelelően intéz a kart érintő ügyeket. Ahogy korábban írtuk, a végrehajtói praxisok betöltése is része lehetett a vesztegetési ügynek, az ilyen állások ugyanis sok milliós fix bevételt jelentenek annak, aki megkapja az adott járásban a végrehajtói posztot.

A 444.hu megszerezte a "Schadl-Völner ügy" nyomozati iratait, az ezek alapján született első, Schadl Györgyról szóló cikkünket itt olvashatja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt