Az észak-koreai vezetés testőreinek a korábbiaknál négy centivel magasabbnak kell lenniük

január 18., kedd 12:58
2

Tavaly novemberben módosították az észak-koreai felső vezetés védelmével megbízott testőrség tagjainak kiválasztására vonatkozó előírásokat, az erről szóló dokumentumokat pedig megszerezte a Daily NK. A lap szerint a testőrség leendő tagjai elsősorban az úgynevezett „első számú” iskolák végzősei közül kerülhetnek ki, a jelöltek szüleinek munkásoknak, földműveseknek vagy katonáknak kell lenniük.

A testőrjelölteknek minimum 17 évesnek kell lenniük, és 167 centiméter magasnak (bár amikor először ajánlják be őket, ennél még lehetnek alacsonyabbak). A Daily NK szerint a korábbi elvárás még 163 centiméter volt, bár akkor is számításba vették azt, hogy a fiatal jelentkezők feltehetően még nőni fognak.

A potenciális jelentkezőknek a fizikális követelményeken felül bálványozniuk kell Kim Dzsongunt, és „ideológiailag késznek kell lenniük arra, hogy meghaljanak a védelméért”. A lap szerint a hatóságok emiatt választják a munkások és földművesek gyerekeit, mert ők hajlandóak „kötelességteljesítés során” meghalni bárhol és bármikor, és „forradalmi harcosokként” az „életüket adni a legfelsőbb vezetőért”.

Elvárás, hogy ezek mellett legyenek egészségesek és mintatanulók, akik „kedvezőtlen körülmények között is panasz nélkül teljesítik feladataikat”, továbbá mentesek a „nepotista indulatoktól”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt