Az észak-koreai vezetés testőreinek a korábbiaknál négy centivel magasabbnak kell lenniük

külföld
2022 január 18., 12:58

Tavaly novemberben módosították az észak-koreai felső vezetés védelmével megbízott testőrség tagjainak kiválasztására vonatkozó előírásokat, az erről szóló dokumentumokat pedig megszerezte a Daily NK. A lap szerint a testőrség leendő tagjai elsősorban az úgynevezett „első számú” iskolák végzősei közül kerülhetnek ki, a jelöltek szüleinek munkásoknak, földműveseknek vagy katonáknak kell lenniük.

A testőrjelölteknek minimum 17 évesnek kell lenniük, és 167 centiméter magasnak (bár amikor először ajánlják be őket, ennél még lehetnek alacsonyabbak). A Daily NK szerint a korábbi elvárás még 163 centiméter volt, bár akkor is számításba vették azt, hogy a fiatal jelentkezők feltehetően még nőni fognak.

A potenciális jelentkezőknek a fizikális követelményeken felül bálványozniuk kell Kim Dzsongunt, és „ideológiailag késznek kell lenniük arra, hogy meghaljanak a védelméért”. A lap szerint a hatóságok emiatt választják a munkások és földművesek gyerekeit, mert ők hajlandóak „kötelességteljesítés során” meghalni bárhol és bármikor, és „forradalmi harcosokként” az „életüket adni a legfelsőbb vezetőért”.

Elvárás, hogy ezek mellett legyenek egészségesek és mintatanulók, akik „kedvezőtlen körülmények között is panasz nélkül teljesítik feladataikat”, továbbá mentesek a „nepotista indulatoktól”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.