Az EU-ban csak egy országban drágulnak jobban az ingatlanok, mint Magyarországon

eu
2022 január 18., 14:58
comments 10
Épül-szépül a hatvanpusztai major, a gigantikus földmunkákkal a fehérvári járási kormányhivatal szerint egy új gazdasági portaépület alapjait ásták ki.
photo_camera Épül-szépül a hatvanpusztai major, a gigantikus földmunkákkal a fehérvári járási kormányhivatal szerint egy új gazdasági portaépület alapjait ásták ki. Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Az Eurostat adatai alapján az ingatlanárakban a 2., a lakásbérleti díjban a 4. legnagyobb volt az EU-ban a magyar áremelkedés 2010 és 2021 között.

Lakást bérelni 1,3 százalékkal, ingatlant vásárolni 9,2 százalékkal volt drágább az EU-ban 2021 III. negyedévében, mint egy évvel korábban, és 2010-hez képest a lakásbérlés 16, a házvásárlás pedig 39 százalékkal drágább.

photo_camera Grafika: Eurostat

A magyar ingatlanárak drágulása Észtország után a legnagyobb volt az egész EU-ban: 2021 július-szeptemberében 118 százalékkal volt magasabb a magyar m2-ár, mint 2010-ben, ennél nagyobb drágulás (141 százalék) csak Észtországban volt.

A bérleti díjaknál a 2010 óta eltelt idő magyar drágulása valamivel 50 százalék alatti, ez az EU-ban a 4. legnagyobb. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.