Korrupcióellenes kötelességei voltak a kormánynak, haladékot adott magának

POLITIKA
2022 január 18., 10:23
comments 2

A 2020-ban elfogadott Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia szerint 2021. december 31-ig kellett volna teljesítenie a kormánynak bizonyos vállalásokat, de egy karácsony előtti módosítással kitolták a határidőket, írja a K-Monitor.

Így már 2023 januárjáig van idő például az „automatizált döntéstámogató rendszer kifejlesztésére a döntéshozatali folyamatok átláthatóságának és ellenőrizhetőségének javítása, valamint ezáltal az eljárás korrupciómentességének biztosítása érdekében”.

Az új határozat értelmében 2023 júniusáig kell csak megvizsgálni egy egységes jogszabályi háttér lehetőségét „a közpénzből finanszírozott jelentős beruházások előkészítésére és lebonyolítására, illetve integritási kockázatainak kezelésére”.

Az eredeti terv szerint a minisztereknek idén júniusban kellett volna beszámolniuk a korrupcióellenes intézkedések megvalósításáról, végül szintén csak jövő júniusban kell majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.