Máltai elnöke lett az Európai Parlamentnek

európai unió
2022 január 18., 11:15
comments 2
Roberta Metsola
photo_camera Roberta Metsola Fotó: PATRICK HERTZOG/AFP

A máltai Roberta Metsolát választották az Európai Parlament új elnökévé. A néppárti képviselő 458 szavazatot kapott, így nem is kellett második fordulót rendezni. A második helyen egy zöldpárti svéd, a harmadikon egy baloldali spanyol, a negyediken egy konzervatív lengyel végzett.

David Sassoli, az előző elnök múlt héten, 65 évesen vesztette életét, nem sokkal azelőtt, hogy lejárt volna a mandátuma. Matsola a következő két és fél évben, a mostani ciklus végéig vezetheti az Európai Parlamentet. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.