Márki-Zay Putyin és a Kínai Kommunista Párt beosztottjának tartja Orbánt

január 18., kedd 19:39
8

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedd este az ATV-n reagált arra, hogy az Orbán Viktornak címzett vitakihívását Hollik István azzal pattintotta le:Beosztottal nincs értelme vitatkozni.” Márki-Zay Péter erre azt mondta, hogy a 6 párt összefogásában egy csomó kérdésben nincs egyetértés, „tehát nincs főnök, nincs beosztott sem”.

De ha ez lenne a logika, akkor én miért állnék ki Orbán Viktorral? Akkor rögtön Putyint kellene kihívjam vagy rögtön a Kínai Kommunista Pártot. Ha Orbán nem tudja a kínai kommunisták nélkül eldönteni, hogy a mi pénzükből merre menjen a vasút, vagy nem tudja Putyin nélkül eldönteni, hogy támogathatja-e az úzvölgyi temető megmaradását vagy el kell-e zárni a gázcsapot Ukrajna felé, akkor Orbán Viktor egy beosztott.

MZP úgy gondolja, hogy a magyar választóknak joguk van ahhoz, „hogy ne hazugságokról szóljon a kampány, ne hazugságokat adjunk a másik szájába, hanem tényekkel vitatkozzunk. Ezért ki kell állnia Orbán Viktornak, és kell, hogy legyen egy nyílt, a köztévében közvetített, élő vita”.

Márki-Zay azt mondta, a népszavazáshoz szükséges 200 ezer aláírás péntekig biztosan meglesz, és le fogják adni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt