Navracsics Tibor szerint „a fiatalok mára fiatal nyugdíjasokká válnak”

január 18., kedd 7:40
10

Navracsics Tibor az európai ifjúságpolitika zsákutcájának nevezte egy hétfői kerekasztal-beszélgetésen, hogy

a fiatalok „mára fiatal nyugdíjasokká válnak”, akik az államtól olyan szociálpolitikai juttatásokat várnak, amelyekből akkor is meg tudnak élni, ha éppen nincs munkájuk, nem fejezik be az egyetemet, ha kiégnek és „társadalmi elidegenedés áldozatává válnak”.A fideszes politikus – egykori miniszter és uniós biztos – az európai „áldozati kultúráról” is beszélt, szerinte „az ifjúság kezdi magát áldozatként pozicionálni”.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A „The future is in your hands – Európa jövője a fiatalok kezében” című beszélgetésen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter is, aki Navracsics szavaira úgy reagált, hogy „a liberális mainstream okozta káoszban az örök dolgokhoz kell visszanyúlni”.

„Én csak a családokban, a nemzeti identitásban, csak a gyökerekben látom a megoldást” – mondta Varga.Mindketten méltatták, hogy alapítványi kézbe adták a magyar egyetemek nagy részét, amiben személyesen is érintettek, Varga a Miskolci Egyetem, Navracsics a Pannon Egyetem kuratóriumát vezeti. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt