Navracsics Tibor szerint „a fiatalok mára fiatal nyugdíjasokká válnak”

POLITIKA
2022 január 18., 07:40
comments 8

Navracsics Tibor az európai ifjúságpolitika zsákutcájának nevezte egy hétfői kerekasztal-beszélgetésen, hogy

a fiatalok „mára fiatal nyugdíjasokká válnak”, akik az államtól olyan szociálpolitikai juttatásokat várnak, amelyekből akkor is meg tudnak élni, ha éppen nincs munkájuk, nem fejezik be az egyetemet, ha kiégnek és „társadalmi elidegenedés áldozatává válnak”.A fideszes politikus – egykori miniszter és uniós biztos – az európai „áldozati kultúráról” is beszélt, szerinte „az ifjúság kezdi magát áldozatként pozicionálni”.

Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 EKF-program megvalósításáért felelõs kormánybiztos
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A „The future is in your hands – Európa jövője a fiatalok kezében” című beszélgetésen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter is, aki Navracsics szavaira úgy reagált, hogy „a liberális mainstream okozta káoszban az örök dolgokhoz kell visszanyúlni”.

„Én csak a családokban, a nemzeti identitásban, csak a gyökerekben látom a megoldást” – mondta Varga.Mindketten méltatták, hogy alapítványi kézbe adták a magyar egyetemek nagy részét, amiben személyesen is érintettek, Varga a Miskolci Egyetem, Navracsics a Pannon Egyetem kuratóriumát vezeti. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.