Nyoma sincs az építkezésnek, amelyre hivatkozva másfél hónapja körbekordonozták a Karmelita kolostort

Budapest
2022 január 18., 07:27
comments 10

Január 17-én se volt nyoma annak, hogy valamilyen extra építkezés zajlana a Színház utca Karmelita felőli oldalán – írja a Telex.

Még november végén írtuk meg, hogy kordonokkal zárták le a Színház utcát a Miniszterelnökség épületegyüttesének két végénél, pedig a Karmelita kolostor előtere volt az a hely, ahol a kormányülések előtt a kocsijuk és a kapu között az újságíróknak sikerült néha elcsípniük és szóra bírniuk vezető kormányzati politikusokat.

A rendőrök akkor azt mondták, a korlátozást „az építkezés” miatt rendelték el, és úgy tájékoztatták őket, hogy ez évekig így lesz, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. pedig akkor úgy fogalmazott, „érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza”, ezért „a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását”.

A Telexnek most a Várkapitányság azt mondta az építkezésről, amelyre hivatkozva lezárták a Színház utcát, hogy „az előkészítő munkák után 2021 novemberében megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának következő szakasza. A munkálatok zavartalan lebonyolításához a kivitelező kérésére forgalomtechnikai átalakítást kellett végezni. Az építkezéshez szükséges északi daru felállítása már befejeződött, jelenleg a déli daru szerkezetállításán dolgozunk. Az épület Szent György téri oldalánál nagy mennyiségű földet és törmeléket kellett kitermelni, majd elszállítani. Megkezdtük a torzóépület tetőzetének bontását és a zsaluzás kialakítását”.

Ennek ellenére a szolgálati autók, a hivatal dolgozói, valamint a Karmelitába érkező vendégek továbbra is zavartalanul közlekedhetnek az elzárt közterületen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.