Nyoma sincs az építkezésnek, amelyre hivatkozva másfél hónapja körbekordonozták a Karmelita kolostort

Budapest
2022 január 18., 07:27
comments 10

Január 17-én se volt nyoma annak, hogy valamilyen extra építkezés zajlana a Színház utca Karmelita felőli oldalán – írja a Telex.

Még november végén írtuk meg, hogy kordonokkal zárták le a Színház utcát a Miniszterelnökség épületegyüttesének két végénél, pedig a Karmelita kolostor előtere volt az a hely, ahol a kormányülések előtt a kocsijuk és a kapu között az újságíróknak sikerült néha elcsípniük és szóra bírniuk vezető kormányzati politikusokat.

A rendőrök akkor azt mondták, a korlátozást „az építkezés” miatt rendelték el, és úgy tájékoztatták őket, hogy ez évekig így lesz, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. pedig akkor úgy fogalmazott, „érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza”, ezért „a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását”.

A Telexnek most a Várkapitányság azt mondta az építkezésről, amelyre hivatkozva lezárták a Színház utcát, hogy „az előkészítő munkák után 2021 novemberében megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának következő szakasza. A munkálatok zavartalan lebonyolításához a kivitelező kérésére forgalomtechnikai átalakítást kellett végezni. Az építkezéshez szükséges északi daru felállítása már befejeződött, jelenleg a déli daru szerkezetállításán dolgozunk. Az épület Szent György téri oldalánál nagy mennyiségű földet és törmeléket kellett kitermelni, majd elszállítani. Megkezdtük a torzóépület tetőzetének bontását és a zsaluzás kialakítását”.

Ennek ellenére a szolgálati autók, a hivatal dolgozói, valamint a Karmelitába érkező vendégek továbbra is zavartalanul közlekedhetnek az elzárt közterületen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt