Betelt a pohár a román statisztikusoknál: tüntettek, mert kevés a román statisztikus

január 19., szerda 13:08
3

Nem tudom, hogy a történelem folyamán eddig hányszor és milyen eredményességgel tüntettek a világ statisztikusai, de az biztos, hogy január 19-én tüntettek a román statisztikusok. Az MTI beszámoljója szerint a statisztikai intézet alkalmazottai szerda 10 és 12 óra között vonultak a legnagyobb kormánypárt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti székháza elé.

A márciusban kezdődő népszámlálásra készülő statisztikusoknál az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy kevesen vannak a munkára, a 2000 állás közül 400 ugyanis betöltetlen. Arról nem érkezett jelentés, hogy hányan vettek részt a tüntetésen.

Mindenesetre nem kis feladat lesz a román népszámlálás, ugyanis például Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt is kérvényezte, hogy a 2022-as népszámlálási kérdőívben a nemzetiségekre vonatkozó kérdésekre adható válaszok között a magyar alkategóriájaként megjelenjen a székely és csángó identitás is. Más etnikumoknál vannak ilyen alkategóriák, így a németek nyugodtan vallhatják svábnak vagy szásznak magukat - írta a Transindex.ro portál. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt