Elfogták az embercsempészt, aki az osztrák-magyar határon tüzet nyitott az osztrák katonákra

bűnügy
2022 január 19., 10:37

Szerda hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a feltételezések szerint kedden hivatalos személy elleni erőszakot követett el a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy osztrák katonával szemben - írja az MTI a rendőrség közleménye alapján.

A közleményben az áll, hogy az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel Szentpéterfán és környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósított az embercsempész elfogására.

A csempész Ausztriából menekült át Magyarországra, miután rálőtt egy osztrák katonára. A férfi kisbuszát a határon leintették, azonban ő továbbhajtott, ezért a katonák üldözőbe vették, mire a férfi tüzet nyitott. Ezt követően gyalog menekült vissza Magyarországra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.