Orvosi diplomát szerzett a dán válogatott futballista, aki 11 évesen menekült el Afganisztánból, miután apját megölték a tálibok

futball
2022 január 19., 10:33
comments 2

Nadia Nadim Heratban született, 11 évesen családjával menekült Dániába, amikor apjával, aki az Afgán Nemzeti Hadsereg tábornoka volt, végeztek a tálibok. Ott kezdte el futballkarrierjét, ami 2005 és 2006 között a B52 Aalborg-ban kezdődött, 2006 és 2012 között pedig az IK Skovbakken csapatában játszott, majd 2012-ben a Fortuna Hjørringhez igazolt.

2017-ben a Manchester Cityhez, 2019 januárjában meg a francia Paris Saint-Germainhez igazolt, ahol ő lett a csapatkapitány. Az elmúlt szezonban döntő szerepet játszott abban, hogy a Paris Saint-Germain története során először megnyerte a Divízió 1 bajnoki címet. Nadim 27 mérkőzésen 18 gólt szerzett.

98-szor volt válogatott Dániában, de sportsikerei mellett tanulni is akart, így felvételizett az orvosi egyetemre, diplomáját 2022 januárjában szerezte meg. "Köszönöm mindenkinek, aki az első naptól kezdve támogatott, és minden új barátnak, akit az út során szereztem. Nélkületek nem sikerült volna, és örökké hálás leszek a támogatásotokért" - tweetelte január 14-én.

link Forrás

(Indian Express)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.