Az ausztrál miniszterelnök szerint gyerekmunkával lehetne megoldani a targoncavezető-hiányt

külföld
2022 január 20., 07:07
comments 9

Nehézségek léptek fel Ausztráliában az áruházláncok élelmiszer-ellátásában, nem jut el a boltokba a zöldség és a hús, ennek oka nem más, mint hogy nincs elegendő villástargonca-kezelő szakember. Erre a problémára találta ki azt a megoldást Scott Morrison miniszterelnök, hogy csökkentsék a targoncavezetői alsó korhatárt 16 évre.

A Guardian cikke szerint azonban az ötlet nem aratott osztatlan lelkesedést, Victoria, Új-Dél-Wales és Queensland államok egyaránt elutasították azt.

photo_camera Scott Morrison Fotó: GARY RAMAGE/AFP

Bírálták a javaslatot a szakszervezetek is, mondván, a targoncák veszélyes gépek, szakképzett munkaerőre van szükség a kezelésükhöz.

Morrison azt mondta, vannak további elképzelései is a munkaerőválság mielőbbi megoldására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt