Az ausztrál miniszterelnök szerint gyerekmunkával lehetne megoldani a targoncavezető-hiányt

külföld
2022 január 20., 07:07
comments 9

Nehézségek léptek fel Ausztráliában az áruházláncok élelmiszer-ellátásában, nem jut el a boltokba a zöldség és a hús, ennek oka nem más, mint hogy nincs elegendő villástargonca-kezelő szakember. Erre a problémára találta ki azt a megoldást Scott Morrison miniszterelnök, hogy csökkentsék a targoncavezetői alsó korhatárt 16 évre.

A Guardian cikke szerint azonban az ötlet nem aratott osztatlan lelkesedést, Victoria, Új-Dél-Wales és Queensland államok egyaránt elutasították azt.

photo_camera Scott Morrison Fotó: GARY RAMAGE/AFP

Bírálták a javaslatot a szakszervezetek is, mondván, a targoncák veszélyes gépek, szakképzett munkaerőre van szükség a kezelésükhöz.

Morrison azt mondta, vannak további elképzelései is a munkaerőválság mielőbbi megoldására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.