Az egyik utas nem volt hajlandó fölvenni a maszkot, az óceán fölött fordult vissza egy repülő Miamiba

január 20., csütörtök 18:52
7

Az American Airlines nem vacakol, ha a maszkhordásról van szó. A Miamiból Londonba tartó járat már 500 mérföldet megtett a 4400 mérföldes útból, amikor az Atlanti-óceán fölött megfordult és visszatért Miamiba, mert az egyik utas nem volt hajlandó maszkot viselni. Márpedig a szövetségi kormány rendelete alapján ez minden járaton kötelező.

A Boeing 777-es 124 utassal és 14 fős személyzettel visszatért Miamiba, ahol a rendőrság már a kifutópályán várta a gépet, hogy őrizetbe vegye a problémás utast, egy 40-es éveiben járó nőt.

Fotó: FlightAware

Amióta bevezették a kötelező maszkviselést az amerikai légi járatokon, több ezer olyan esetről számoltak be az amerikai légitársaságok, amikor az utasok a maszkviselés miatt balhéztak. A szövetségi légi közlekedési hatóság szerint tavaly 4290 maszkkal kapcsolatos "incidens" történt, 2022 eddigi 20 napján pedig már 92.

Az egyik legsúlyosabb eset tavaly októberben történt, szintén az American Airlines egyik járatán, amikor egy New Yorkból Kaliforniába tartó járaton egy utas úgy orrba verte a légiutas-kísérőt, aki megkérte, hogy vegye föl a maszkját, hogy annak agyrázkódása lett. Májusban pedig a Southwest Airlines egyik gépén verte egy utas meg úgy az egyik légiutas-kísérőt, hogy annak darabok törtek ki a fogaiból. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt