Az egyik utas nem volt hajlandó fölvenni a maszkot, az óceán fölött fordult vissza egy repülő Miamiba

külföld
2022 január 20., 18:52
comments 7

Az American Airlines nem vacakol, ha a maszkhordásról van szó. A Miamiból Londonba tartó járat már 500 mérföldet megtett a 4400 mérföldes útból, amikor az Atlanti-óceán fölött megfordult és visszatért Miamiba, mert az egyik utas nem volt hajlandó maszkot viselni. Márpedig a szövetségi kormány rendelete alapján ez minden járaton kötelező.

A Boeing 777-es 124 utassal és 14 fős személyzettel visszatért Miamiba, ahol a rendőrság már a kifutópályán várta a gépet, hogy őrizetbe vegye a problémás utast, egy 40-es éveiben járó nőt.

photo_camera Fotó: FlightAware

Amióta bevezették a kötelező maszkviselést az amerikai légi járatokon, több ezer olyan esetről számoltak be az amerikai légitársaságok, amikor az utasok a maszkviselés miatt balhéztak. A szövetségi légi közlekedési hatóság szerint tavaly 4290 maszkkal kapcsolatos "incidens" történt, 2022 eddigi 20 napján pedig már 92.

Az egyik legsúlyosabb eset tavaly októberben történt, szintén az American Airlines egyik járatán, amikor egy New Yorkból Kaliforniába tartó járaton egy utas úgy orrba verte a légiutas-kísérőt, aki megkérte, hogy vegye föl a maszkját, hogy annak agyrázkódása lett. Májusban pedig a Southwest Airlines egyik gépén verte egy utas meg úgy az egyik légiutas-kísérőt, hogy annak darabok törtek ki a fogaiból. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.