Egy mexikói milliárdos beszólogatott Twitteren egy újságírónő külsejére, a cég blokkolta a profilját

Média
2022 január 20., 12:05
comments 1

A Twitter szerdán közölte, hogy felfüggesztette Ricardo Salinas Pliego mexikói milliárdos profilját sértő viselkedés miatt. Ennél jobban nem részletezték, de a szabályzat szerint a felhasználók nem zaklathatnak más felhasználókat, és másokat sem ösztönözhetnek erre. „Sértő magatartásnak tekintünk minden olyan kísérletet, amely egy másik személy zaklatására, megfélemlítésére vagy elhallgatására irányul” - áll a szabályzatban.

photo_camera Ricardo Salinas Pliego Fotó: ERIC PIERMONT/AFP

Salinas és családja 153. a Forbes milliárdosainak listáján, ő a Banco Azteca tulajdonosa. Múlt héten keveredett vitába Denise Dresser újságíróval, és Twitteren különféle degradáló megjegyzéseket tett a nő külsejére, ami szintén tilos a platform szabályai szerint. Salinas szóvivője nem kommentálta a kitiltást, de a milliárdos azt írta, addig is, míg megoldja az ügyet a Twitterrel, a Telegramot, Facebookot, Instagramot és TikTokot használja majd. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt