Életveszélyesen megsérült a budapesti buszsofőr, amikor megütötte a maszkot felvenni nem hajlandó utas

bűnözés
2022 január 20., 10:26
comments 4

A vádemelésnél tart az a 2021. február 13-ai budapesti eset, amelynek során életveszélyes sérüléseket szenvedett egy bántalmazott buszsofőr. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint „egy 31 éves férfi nem vette fel a maszkját, ezért a járványügyi szabályokra tekintettel a sofőr nem nyitotta ki neki a busz ajtaját. A méltatlankodó férfi a buszról leszálló sofőrt ezután ököllel fejen ütötte."

A vádirat szerint a vádlott a IV. kerületi István út és Munkásotthon utca sarkán lévő buszmegállóban egy barátjával együtt fel akart szállni az Újpest-Központ irányából érkező 30-as buszra. A sofőr észlelte, hogy a vádlott orrot és szájat eltakaró maszk nélkül akar felszállni, ezért nem nyitotta ki a busz ajtaját. A vádlott az első ajtóhoz ment, számonkérte a sofőrt, aki jelezte, hogy az ajtót csak akkor nyitja ki, ha maszkot vesz fel az utas.

Miután a vádlott a megállóban „tovább méltatlankodott”, a sofőr kinyitotta az első ajtót, leszállt a buszról, majd a vádlotthoz fordult. A 31 éves férfi ekkor egy hirtelen mozdulattal ököllel arcon ütötte a sofőrt, amitől a sértett eszméletét vesztve hanyatt esett, és a fejét az aszfaltozott járdába verte. Ezután a vádlott az eszméletlen sértettet a földön hagyva elhagyta a helyszínt. A sértetthez a busz utasai hívtak mentőt.

A sértett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, írja a főügyészség, amely a büntetett férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Az ügyhöz mellékelt videón a bűncselekmény előzménye látható, egészen addig, amíg a sofőr leszáll a buszról. A vádlott a következő pillanatban támadt rá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt