Huszonhatodmagával Bödőcs Tibor is azt fogja üzenni mindenkinek, hogy roppant fontos a választások tisztaságának a védelme

január 20., csütörtök 9:20

Az Unhack Democracy csoport Számolj a demokráciért címmel videókampányt indít, melynek keretei közt 26 előadóművészt – köztük Csákányi Esztert, Nagy Ervint, Lengyel Tamást, Bödőcs Tibort, Lovasi Andrást – kértek fel, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és közösen adják át az üzenetet arról, hogy miért fontos a választások tisztaságának védelme. A kisfilmek megálmodója és rendezője Bodó Viktor, aki a csoport kutatási anyagait és céljait használta fel legfőbb inspirációként.

A videókkal a szavazatszámlálást szeretnék népszerűsíteni, felhívva a választópolgárok figyelmét a felkészült szavazatszámlálás jelentőségére.

Az Unhack Democracy több mint 1000 szavazatszámlálóval készített felméréséből ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a gyakorlatias oktatás hiánya miatt a bizottsági tagoknak nincs meg a tudásuk és a magabiztosságuk ahhoz, hogy fellépjenek a szavazóhelyiségekben tapasztalt rendellenességekkel szemben. Ezért is készítettek interaktív e-learning tananyagot, amit minden választópolgár és párt részére díjmentesen elérhetővé tesznek februárban.

A szóban forgó honlap ide kattintva érhető el, az alábbi videó viszont még nem a bödőcsös:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt