Kutyákról készült fotókat fogadtak el oltási igazolás helyett egy kanadai étteremben

január 20., csütörtök 8:59

Kanadában jelenleg oltási igazolás vagy 72 órán belül készült negatív tesztről szóló dokumentum bemutatásával lehet bejutni az éttermekbe. Az albertai The Granary Kitchen étterem ezen bukott el, amikor a helyi hivatal próbavásárlókkal tesztelte, hogy mennyire tartják be az előírásokat.

A próbavásárlók két különböző időpontban érkeztek az étterembe, a bejáratnál pedig az oltási igazolásuk vagy a negatív tesztjük helyett kutyákról készült fotókat mutattak az ellenőrzésnél. A személyzet úgy csinált, mintha egy tablettel leolvasná a QR-kódot, a protokoll kedvéért személyazonosító okmányt is kért a beépített emberektől, majd hagyták őket helyet foglalni és fogyasztani az étteremben.

Az eset után az éttermet bezárásra kötelezték addig, amíg a tulajdonosok nem teszik meg a megfelelő lépéseket, hogy az étterem megfeleljen a korlátozások által előírtaknak. A személyzetnek képzést biztosítanak az ellenőrzés megfelelő végrehajtásáról.

„Kedves vendégeink, volt egy szerencsétlen eset a bejáratnál az egyik hoszteszünkkel és a korlátozásokkal kapcsolatosan. A hétvégén átképzésre és átcsoportosításra kerül sor. Alig várjuk, hogy újra kiszolgálhassuk önöket, amint készen állunk az újranyitásra. Végezetül szeretnénk mindenkit emlékeztetni arra, hogy milyen óriási nyomás nehezedik a személyzetre, és kérjük, ne feledkezzenek meg a kedvességről" - írta a The Granary Kitchen egy Facebook posztban.

A hivatal hétfőn visszavonta az étterem zárva tartási kötelezettségét, a The Granary Kitchen még aznap újranyitott. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt